OPEN SMELTEN
STROMEN

€ 5,00

 

€ 12,00

 

€ 50,00

 

€ 95,00

DIEPE RUST
YIN YOGA

In de Chinese filosofie is Yin de tegengestelde en aanvullende pool van Yang. Yang energie is actief, ondernemend en naar buiten gezicht. Yin energie richt zich naar binnen, is ontspannend en gaat over loslaten. Om als mens in balans te blijven heb je het allebei nodig. Yin yoga is de ideale manier om het lichaam te verzachten en te openen als het gespannen is, weer in contact te komen met je lichaam en met je gevoelens als je hard hebt gewerkt of stress ervaart.

In Yin yoga wordt een bepaalde lichaamspose 3 tot 5 minuten aangehouden. Dat mag lang lijken, maar in die tijd smelt het bindweefsel dat hard is geworden geleidelijk weer open. Door niet aan jezelf te trekken maar de zwaartekracht haar werk te laten doen, wordt je lichaam compleet geopend. Het is een proces van overgave, niet van inspanning. Het strekken bevordert de versoepeling van de fascia ( het bindweefsel) en dus je hele lichaam. Door compressie (dus op de plaatsen waar druk ontstaat in een pose) wordt Hyaluronzuur aangemaakt.

 

 

 

Hyaluronzuur is in staat om 10 keer haar eigen gewicht aan water te binden. De aanmaakt van dit zuur zorgt ervoor dat je gewrichten gesmeerd worden en je huid minder snel rimpels krijgt. Daar waar deze moleculen zich in hogere concentratie in je fascia net onder het huidoppervlak bevinden lopen de meridiaanlijnen. Het bevorderen van de productie van dit zuur draagt dus ook bij aan een verbeterde stroom van levensenergie door de meridianen. Tijdens de beoefening van Yin yoga is dit effect soms direct waarneembaar in de vorm van plezierige stroompjes in je lichaam.

 

 

 

Na iedere houding houden we even rust om het effect op het weefsel te integreren. Door op deze rustige meditatieve manier met je lichaam om te gaan kunnen ook je hoofd en hart volledig ontspannen.

 

TARIEF

De eerste les (proefles):

Losse lessen:

Kaart 5 strippen,  2 maanden geldig:

Kaart 10 strippen, 4 maanden geldig:

 

* Strippenkaarten geldig voor yin & raja dhi raja yoga